Felsökning av PayPal Reader

Hittar du inte din läsare? Klicka här för en översikt över alla våra kortterminaler.

Ladda batteriet

Laddning via PayPal Reader Dock

Min läsare är på plats, men batteriet laddas inte.
Se till att kortläsarens dockningsstation är ordentligt ansluten till strömadaptern med USB-C-kabeln som ingår i kortläsarförpackningen. Kabeln måste anslutas till dockan och nätadaptern.

Observera att PayPal Reader endast kan användas med den matchande PayPal Reader Dock. Om det fortfarande inte fungerar, kontrollera att kabeln inte är skadad eller prova en annan kabel.

Med tiden kan smuts samlas och förhindra laddning. Rengör de fem små guldfärgade ringarna på baksidan av kortläsaren och dockan försiktigt med en mjuk borste eller trasa och alkohol. Använd inte metallföremål - det kan skada plattorna.

En laddningsindikator bredvid laddningsporten på din kortläsare tänds när läsaren laddas:

• Röd = laddning pågår.
  • Grön = laddningen är klar.

Laddning via USB-C-kabel

Min PayPal Reader är ansluten med en USB-C-kabel men laddas inte.
Kontrollera att USB-C-kabeln är korrekt ansluten till din PayPal Reader och till antingen USB-strömadaptern eller din dator.

En laddningsindikator bredvid laddningsporten på din kortläsare tänds när läsaren laddas. Röd = laddning pågår. Grön = laddningen är klar.

På och avstängning

PayPal Reader startar inte. Vad kan jag göra?
Kontrollera att kortläsaren är laddad. Anslut den till en laddare eller till dockningsstationen och försök igen efter några minuter.

Min kortläsare visar ett konstigt meddelande eller har hängt sig. Vad kan jag göra?
Kontakta vårt supportteam för hjälp.

Återställa din PayPal Reader

I vissa fall, till exempel när kortläsaren visar felmeddelanden (t.ex. "Återställer övervakningsenhet" eller "BLE8XX"), rekommenderar vi att du startar en kortläsaråterställning:

1. På PayPal Reader håller du ned "strömknappen + sifferknappen 9" samtidigt i fem sekunder.
  2. "Vänta" visas på läsarskärmen och sedan hörs ett långt pip.
  3. När meddelandet försvinner har PayPal Reader återställts.
  4. QR-koden kommer att visas på kortläsarens skärm igen, efter återställning, vilket indikerar att läsaren måste paras ihop med POS enheten

Om problemet fortfarande inte är löst kan du kontakta vårt supportteam för att få hjälp.

Parkoppling

Jag har köpt En ny PayPal Reader. Hur kopplar jag ihop den med min telefon eller surfplatta?
I den här artikeln hittar du information om hur du parkopplar din läsare. Du kan också läsa igenom Manualen

Jag har parat ihop kortläsaren med min enhet men den går inte att ansluta. Vad ska jag göra?
Om du använder en Bluetooth-anslutning, se till att enheten har Bluetooth aktiverat och att din läsare är inom 15 meter. Öppna Zettle-appen och gå till Inställningar > kortläsare för att se anslutningsstatus eller försök att ansluta igen.

Om du använder en trådbunden USB-C-anslutning, se till att kabeln är ordentligt ansluten till läsaren och enheten (se här för anslutningsalternativen och vem som ska ställa in dem)

Är det möjligt att para ihop en PayPal Reader med flera enheter?
Du kan ansluta din kortläsare till flera enheter, men INTE använda dem samtidigt. Om du har parkopplat flera enheter med din kortterminal och flera av dessa enheter har en aktiv Zettle-app igång kan detta leda till störningar i kortläsarens funktionalitet.

Ta betalt

Min PayPal Reader är på, men jag har problem med att ta emot betalningar.
Kontrollera att kortläsaren är ansluten till din enhet. Det gör du genom att gå till Inställningar > Kortläsare i Zettle-appen. Om du inte kan se kortläsaren där kan du behöva ansluta den igen.

Kontrollera också att programmet är uppdaterat i både läsaren och appen. Du kan läsa mer i den här artikeln.

Programvaruuppdatering

Försök att alltid hålla din Zettle-app och kortläsare uppdaterade:

• Uppdatera appen genom att gå till App Store eller Google Play på din enhet.
  • Uppdatera programvaran i din kortläsare och gå sedan till Inställningar > kortläsare. Leta reda på läsaren som ska uppdateras i listan och tryck på "Uppdatera kortläsare".
  • Stäng eller avsluta inte Zettle-appen medan uppdateringen pågår.

Hur vet jag om det finns en ny uppdatering tillgänglig?
Om du vill se vilken version av programvaran du har installerat, eller om du bara vill veta om det finns en uppdatering tillgänglig, kan du alltid gå till "Inställningar" > "Kortläsare" i Zettle-appen och välja din kortläsare genom att trycka på den.

Viloläge

När min PayPal Reader körs på batteri verkar den stängas av efter några minuter.
Detta är helt normalt och inget att oroa sig för, eftersom den går in i viloläge för att spara batteri. Den kommer att aktiveras igen när du tar emot en betalning. Du kan också väcka den genom att trycka på strömknappen eller via appen.

Hantering

Behöver jag ta hand om min PayPal Reader på något speciellt sätt?
Hantera din läsare med omsorg! PayPal Reader har en intern skyddsmekanism som är mycket känslig. Om den utsätts för kraftiga stötar eller fall från högre höjder kan meddelandet "Läsaren skadad" visas.

Jag kommer inte att använda kortläsaren på några månader. Behöver jag tänka på något särskilt?
Om du vet att du inte kommer att använda din PayPal Reader under de närmaste månaderna (mer än 3 månader) rekommenderar vi starkt att du laddar läsaren innan du lägger undan den.

Jag har inte använt min PayPal Reader några månader och nu visar det felmeddelandet "Läsare skadad".
Kontakta vår support för mer info.