Kortläsare och anslutningsmöjligheter

PayPal Reader

Vår senaste kortläsare

• Ansluter till din enhet med lågenergi-Bluetooth eller USB-C-anslutning
  • Tar emot kortbetalningar med chip och pin, kontaktlösa betalningar samt mobila betalningar som Apple, Google och Samsung Pay.
  • För betalningar med chip och pin samt kontaktlösa betalningar över en viss summa krävs kundens pinkod eller signatur.
  • Snabb, stabil och enkel att använda – kontaktlösa kortbetalningar och transaktioner under 300 kr genomförs på bara några sekunder (summan kan variera mellan olika marknader).
  • Laddas med USB-C-kabel (ca 1–2 timmar). Kompatibel PayPal Dock.
  • Åtta timmars batteritid (100 transaktioner)

Så här ställer du in din PayPal Reader

När du tar emot din kortläsare och packar upp den hittar du dessa artiklar i förpackningen tillsammans med PayPal Reader:

• Strömadapter USB-C,
  • USB-C till USB-C-kabel,
  • PayPal garantibroschyr för elektronik,
  • En horisontell dekal, en vertikal dekal och ett bordstältkort i papper - allt för att visa accepterade kort.

Om du också har köpt en PayPal Reader Dock, se "Så här ställer du in din PayPal Reader Dock" för mer hjälp.

För att börja använda din kortläsare måste du först parkoppla din kortläsare med Zettle-appen på din smartphone eller surfplatta. Du kan göra det antingen via Bluetooth eller via USB-C-kabel.

PayPal Reader och Bluetooth anslutning

Anslut kortläsaren till din smartphone eller surfplatta via Bluetooth. Anslutningen fungerar på samma sätt för iOS och Android.

För att ansluta läsaren via Bluetooth kan du antingen skanna QR-koden som visas på läsaren när du slår på den. Eller öppna Zettle-appen, gå till Inställningar > Kortläsare och följ instruktionerna på skärmen.

PayPal Reader och USB-C trådbunden anslutning

Obs: Stöd för USB-C anslutning för iOS kommer snart.

För Android:
USB-C-kabeln måste anslutas till kortläsaren via Android-enheten direkt, eller via en USB-hubb. Om du använder en USB-hubb måste både läsaren och Android-enheten vara anslutna till hubben.

Så här ställer du in din PayPal Reader Dock

1. Ta bort basen från dockan genom att trycka på fliken längst ner på basen och lyfta upp basen från toppen.
  2. För att strömförsörja dockningsstationen, anslut kortläsarkabeln till USB-C-porten på baksidan av dockningsstationen.
  3. För att låsa kortläsaren i dockan, vrid den inbyggda säkerhetsskruven på baksidan av dockan tills den sitter fast. Om du inte vill låsa läsaren i dockan kommer den fästa magnetiskt vid dockan och laddas.
  4. Om du fäster den vinklade basen på en yta, ta bort gummifötterna i alla fyra hörnen och skruva fast basen i varje hörn på ytan.
  5. Snäpp fast dockan på den vinklade basen. Anslut den andra änden av USB-C-kabeln till något av följande: strömadapter, kiosk, surfplatta eller kvittoskrivare.

Zettle Reader 2

• Ansluter till din enhet med lågenergi-Bluetooth
  • Tar emot kortbetalningar med chip och pin, kontaktlösa betalningar samt mobila betalningar som Apple, Google och Samsung Pay.
  • För betalningar med chip och pin samt kontaktlösa betalningar över en viss summa krävs kundens pinkod eller signatur.
  • Snabb, stabil och enkel att använda – kontaktlösa kortbetalningar och transaktioner under 300 kr genomförs på bara några sekunder (summan kan variera mellan olika marknader).
  • Laddas med Micro-USB-kabel (ca 1–2 timmar). Kompatibel Zettle Dock 2.
  • Åtta timmars batteritid (100 transaktioner)

Anslut kortläsare via Bluetooth

För att ansluta en Zettle-kortläsare till din smartphone eller tablet, öppna Zettle Go-appen och gå till Inställningar > Kortläsare.

Följ sedan instruktionerna på skärmen.

Läs mer:
Kompatibla smartphones och tablets
Så tar du betalt
Felsökning av kortläsare

Kompatibla smartphones och tablets

Våra kortläsare kan användas med en rad olika iOS- och Android-enheter. Observera att du måste ansluta din kortläsare till din enhet via Bluetooth eller USB-C trådbunden anslutning (beroende på din kortläsarmodell och POS-plattform) innan du kan använda den.

Kontrollera här om din enhet är kompatibel och att du har uppdaterat operativsystemet på din smartphone/surfplatta till den senaste versionen.

Viktig information gällande bruk
Zettle by PayPal tillhandahåller kortläsaren så att du eller ditt företag kan använda den vid behov, och genom din användning samtycker du till att inte använda produkten för någon verksamhet som innebär återförsäljning. Du får inte använda produkten i något annat syfte än att genomföra betalningstransaktioner via din installerade version av Zettles mobilapp. Du får inte ändra programvaran eller hårdvaran på något sätt, förutom i den utsträckning som tillåts enligt tvingande lag.

Underhåll och hantering av din kortläsare

Förvara kortläsaren torrt och i rumstemperatur (22 °C är optimalt). Använd en fuktig och mjuk trasa för att rengöra utsidan av enheten. Spraya inte någon typ av vätska direkt på enheten och undvik att få in fukt i någon av öppningarna. Använd inte lösningsmedel. Se till att inget kommer in i din enhet genom någon öppning, till exempel kortplatsen. Utsätt inte enheten för stötar eller vårdslös hantering.

Användarguider

Välj kortläsare nedan och ladda ner din manual.

Zettle Reader 2:

Zettle Reader: